Business
Coaching

Célkitűzések, megvalósítások vezetőknek, vállalkozóknak,

A Business Coaching folyamat során elsősorban üzleti, vállalkozói, vezetői, illetve karrier jellegű célkitűzések megvalósításán dolgozunk. Ezért a Business Coaching elsődleges célközönsége a vállalkozók, cégvezetők, vezető beosztású személyek, de ide tartozhatnak a munkahelyváltás, a pályamódosítás témakörei is, valamint a kezdő vagy krízisben lévő vállalkozók támogatása.
Coachingtól független területen magam is 20 éve, többnyire vállalkozóként tevékenykedem, ügyfeleim körében különféle cégek, vállalatok, szervezetek megtalálhatóak, így akár a magam, akár az ügyfeleim ügymeneteit, nehézségeit látva, elemezve gyakorlati rálátásom is van a kis-, és középvállalkozások működésére. Jómagam vállalkozóként voltam már fent is, lent is, középen is. A nehéz helyzetekben a túlélésemet nem a felelősök keresése, és nem a környezetem hibáztatása adta meg, hanem a kitartásom, az optimizmusom, és a problémában való lubickolás helyett a megoldásokra, a változtatásokra való összpontosításom biztosította. A Business Coaching során számtalan eszköz áll rendelkezésre a problémák feltárására és megoldására, de a "technikai" eszközökön túl sokszor előfordul, hogy a háttérben ezekben az esetekben is lelki, tudatalatti folyamatok húzódnak meg akadályozó tényezőként, amelyekre a coaching folyamat során szükség esetén szintén kitérünk.

Felsorolásszerűen, de nem teljes körűen a következő problémák, célkitűzések kezelhetőek a Business Coaching folyamat során:
- Burn out szindróma megelőzése
- Kollégák motiválása
- Döntéshozatali mechanizmusok erősítése
- Önbizalom növelés, önismeret fejlesztés
- Prezentációs készségek fejlesztése
- Generációs különbségek kezelése
- Érdekérvényesítés javítása
- Asszertív kommunikáció
- Stressz kezelés
- Szervezettség, időgazdálkodás
- Motiváció
- Szinergia
- Innováció
- Konfliktuskezelés
- Munka-magánélet egyensúlya

A Business Coaching javasolt alkalmainak száma minimum 1-3 alkalom. Egy alkalom 60-120 perc közötti időt foglal magába, és egy alkalom ára 25.000 Ft. Az egymást követő alkalmak között eltelt időt a beszélgetések során közösen határozzuk meg.
Annak a vállalkozónak, vezetőnek, aki egy Business Coaching folyamatban részt kíván venni, fel kell készülnie arra, hogy az esetleges problémák forrását, és megoldását nem az alkalmazottakban, nem a kollégákban, nem a körülményekben kell keresnie, hanem elsősorban saját magában. Ha ez teljesül, akkor van a Coachnak lehetősége az esetleges problémákra, akadályozó tényezőkre rávilágítani, majd a célok eléréséhez megfelelő ösztönzőerővel hatni ügyfelére.