Coaching
ülések

Problémamegoldás, célkitűzések - magánszemélyeknek, vállalkozóknak, cégvezetőknek

Alapelvem, hogy számtalan megoldás létezik bármilyen problémára. Mitöbb, maga a probléma magában hordozza a megoldást is.

Egy problémás élethelyzetben a legfőbb probléma pont az, hogy a problémára fókuszált állapotban vagyunk, és ilyenkor kifejezetten nehezen vesszük észre, nehezen jutnak eszünkbe a megoldási lehetőségek.
Mélyíti a helyzetet, ha valamilyen tudatalatti (pl. szülői) "parancsnak" engedelmeskedünk. Ilyenkor egyedül jellemzően rálátásunk sem nyílik a probléma forrására. Olyan ez, mintha lenne rajtunk egy szemüveg, amin keresztül szemléljük a világot, ami megszűri, átszinezi a valós színeket, de mi már rég elfelejtettük, hogy szemüvegen át nézzük a világot. A megszűrt, átszínezett világ lesz nekünk a természetes. Eme felismerés hiánya sok problémát, félreértést, és nehéz élethelyzetet szülhet.

A coaching folyamat során az adott problémás élethelyzet feltárását követően a beszélgetések során a megoldások, és a célok felé irányítjuk a fókuszt. Már önmagában ennek is elképesztő átalakító ereje van, de ha vannak mélyebb, tudattalan, korlátozó, akadályozó minták, akkor azokat is feltérképezzük, és feloldjuk. Egy jó coach számos eszközzel rendelkezik ahhoz, hogy ennek megfelelően helyénvaló kérdéseket tegyen fel, egy rátermett coach pedig ezen túl ösztönösen ráérez azokra a szavakra, kifejezésekre, helyzetekre is, amik alapján kézzelfoghatóvá válnak az elakadások okai, az esetleges tudatalatti érzelmi minták, és ezek mentén hozza ki az ügyfélből a megfelelő válaszokat.

A problémák, amelyek akár évekig is kezeletlenül mérgezik az életünket, számtalan módon jelentkezhetnek. Problémák adódhatnak egyszerűen kommunikációs félreértésekből. Adódhatnak abból, hogy a konfrontálódott személyek nem nyitottak mások szempontjai iránt. Adódhatnak a problémák, és a nehéz élethelyzetek tudattalan, még gyerekkorban szerzett, de felnőttként is megnyilvánuló érzelmi mintákból. Adódhatnak nehézségek egészen egyszerűen abból, hogy egyedül nem vagyunk képesek magunkat kellően ösztönözni egy-egy cél elérése érdekében.

A coaching javasolt alkalmainak száma minimum 2-5 alkalom, de nem kizárt, hogy akár már egy alkalommal is komoly eredményeket tudunk elérni.